Гешев разплака българския народ: Извинявам се от името на държавата! Длъжници сме на обществото

иван гешев

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна в Съдебната палата в гр. София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата е по инициатива на гражданите, предава Епицентър.

Иван Гешев изрази съпричастността си към скръбта на роднините и поднесе извинения „от името на българската държава за това, че тя не е осигурила необходимата сигурност и защита, не само на тях, но и на много други пострадали“.

В рамките на срещата Иван Гешев подкрепи очакванията на роднините за спешни и адекватни законодателни реформи, които да предотвратят за в бъдеще тежки инциденти, като тези, довели до загубата на техните близки.

Главният прокурор изрази надежда „тези хора да бъдат чути, не само от българската прокуратура, но и от останалите държавни институции – от Народното събрание, от политиците, министрите, от изпълнителната власт“. Той благодари на близките и роднините на жертвите на пътнотранспортни произшествия, че имат доверие на главния прокурор и българската прокуратура и се обръщат за помощ към тях.

„Тези хора с право са отчаяни, народът е обезверен. Всички ние, които сме част от държавните институции, включително прокуратурата, трябва да се обединим в интерес на хората, в интерес на народа, защото сме му длъжници“, призова Иван Гешев.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории