Само в 7DniSofia.bg

,,Промяната“ вият от ужас! Разтревожени са от имената на министрите в правителството „Габровски“

промяната

Обявеният кабинет на Николай Габровски, който видяхме сега, само доказва, че това предложение за експертност в правителството е само един смокинов лист на вече договорени скрити коалиции. Както се вижда от голяма част от имената на експертите, те не са независими, а са от банките за кадри на Тройната коалиция, на ГЕРБ, на ДПС и на президента Радев.

Вече много ясно виждаме, че има един много ясен, построен мост, между Банкя и президентството. И той вече не е само построен, а и добре скрепен, каза пред БНР председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Той потвърди позицията на ПП да не подкрепи кабинет, създаден с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Имената в кабинета „Габровски“ са от банките на модела, който ние като партия дойдохме да разградим. И не защото имаме против самите партии ГЕРБ и ДПС, а защото искаме българите да вярват, че за България име едно по-добро бъдеще и за да можем да го постигнем, трябва да променим този модел“, коментира още Гюров.

Според председателя на ПГ на ПП т.нар. игра с кворума не е работещ вариант за излъчване на правителство:

„Ако този кабинет е толкова експертен и независим, за да може да събере подкрепа, не виждам причина това да става през процедурни хватки“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории