БСП с първа реакция, скочиха на Божанков: Излъга ни, не е мъжкар! Габровски е професионалист, но…

вяра емилова

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Разбира се, за предложените министри ще се говори много, ще се разглеждат техните биографии. Всъщност обаче не ни интересуват имената, а това, че зад кабинета прозира моделът и идеологията на ГЕРБ.

Това каза Вяра Емилова от БСП по Nova News. Думите й идват след официалното представяне на списъка с имената на министри, предложен от проф. Николай Габровски.

По думите ѝ единственият консенсус с ГЕРБ е по изборното законодателство.

„Една справедливост беше възстановена с промените в Изборния кодекс. Респект към личността и професионализма с г-н Габровски, но той е съгласувал имената на министри с партията, която стои зад него. Ще водим преговори за втория мандат и ще видим при кого ще отиде третият“, заяви тя.

Според нея БСП има готовност да предложи правителство с третия мандат.

„Ще водим преговори за политики, важно е интересът на българските граждани да бъде защитен, нищо не е на всяка цена. Националният съвет ще реши какво да правим с третия мандат, но няма да водим разговори с ГЕРБ, ако бъде даден на нас“, категорична е Емилова.

И допълни, че в БСП има свобода на мнението, но когато има разлика в принципите и идеологията, това не е приемливо.

„Поведението на Божанков не е политически коректно и мъжкарско. Когато си защитавал идеологията на една партия години наред, да реагираш по този начин, не е коректно към гласоподавателите му, той ги излъга“, смята тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории