Кралев за Шенген: Киро 7м. обикаля да обяснява България колко е зле. Сега най-много се радва Путин

красен кралев

„Неправилно и вредно за ЕС е решението България да остане извън Шенген – най-много се радват Путин и Русия. България не е втора ръка страна – членка на Съюза. Влизането ни в Шенген трябва да бъде приоритет на всяко българско правителство”. Това каза в предаването „Позиция” на радио Варна депутатът от ГЕРБ/СДС Красен Кралев.

„По време на кабинетите на Бойко Борисов ние не допуснахме мигрантския поток да навлезе в страни като Австрия и Нидерландия – мотивите им против влизането на България в Шенген са по доклади, които са прекратени. Стана очевидно, че аргументите им са измислени, вероятно така решават вътрешнополитическите си проблеми”, добави Кралев. По думите му 25 страни и цялото ЕНП поддържат влизането на България в Шенген. „Трябва да се научим да работим с лобисти и с международни пиар –агенции. Трябва да имаме диалог с останалите държави”.

Депутатът заяви, че е недопустимо „Кирил Петков 7 месеца да обикаля Европа и да обяснява, че в България е супер зле. Той е сред основните виновници за лошия имидж на страната ни, който имаме в момента”.

„Основната цел на Кирил Петков беше не да работи за авторитета на България, а да направи Рашков шеф на КПКОНПИ. Преди година самият Рашков казваше, че оградата на границата ни има възпиращ за мигрантите ефект, сега обаче твърди обратното. Беше негова задача като МВР министър да осигури поддръжка за тази ограда. Кабинетът „Петков” носи отговорност за липсата на поддръжка на възпиращото мигрантите съоръжение”, е мнението на Кралев.

Народният представител добави, че многократно партия ГЕРБ е заявявала, че е ЗА провеждане на ефективна съдебна реформа, но за „ПП и ДБ това се свежда само до личността на главния прокурор и назначаването на конкретен човек за шеф на КПКОНПИ-Бойко Рашков”.

Кралев увери, че ГЕРБ правилно са разчели знака на българските граждани на изборите и от тогава са последователни – целят създаване на правителство на максимално широка коалиционна основа.

„Нашите избиратели настояват Бойко Борисов да бъде премиер за четвърти път, но въпреки това направихме компромис и предложихме равноотдалечен от всички политически сили кандидат – професор Николай Габровски. Надявам се и другите партии да направят такъв компромис. Проф. Габровски има пълната свобода в избора си за министри. Аз се надявам, че той ще предложи добър вариант за министри и останалите политически сили ще преодолеят политическото си его и предложеният кабинет ще получи широка подкрепа”, изрази надежда Красен Кралев.

По думите му, ако няма правителство, всички партии ще понесат отговорността за това.

„Целта на преговорите за правителство е да се намерят общи приоритети. Въпросът е дали останалите партии ще бъдат на висотата на тази задача, дадена ни от българските граждани.

С ДБ имаме доста допирни точки, затова се надявам да поемат подадената им ръка. С „Промяната” стана пределно ясно, че не може да се говори. Те имат незряло и инфантилно политическо поведение. В политиката никога не се казва „Никога”, но ПП продължават да подхождат аматьорски към важните за държавата решения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории