КУРИОЗ! Неизвестни разбиха апартамент в София, за да „освободят“ куче. Завързаха го на улицата

куче

Неизвестни влязоха с взлом в частен дом в столичния район Оборище, но не за да крадат, а за да освободят куче, което лаело на балкона, съобщава bTV. Помощта към животното обаче се изразила единствено в това, да го изведат и изоставят на улицата. Четириногото е открито вързано на 100 м от местен супермаркет, а до него е оставена торба с храна. Животното е видяно от майстори, работещи в отсрещната сграда. Така 48 часа по-късно Рита е при своя стопанин.

Кучето е собственост на един от майсторите, наети да ремонтират апартамент в центъра на София. През деня животното стои в жилището, докато стопанинът му работи. Преди два дни обаче мъжът поверил домашния любимец на колегата си, тъй като му се наложило да замине по лични причини извън града. В същия ден вторият майстор също трябвало да излезе за малко от апартамента и оставил кучето само. След като се върнал, видял, че животното го няма.

Работодателят се свързал със собственика на четириногото и му съобщил, че кучето е изчезнало. Тогава става ясно, че дни преди вратата да бъде разбита, а Рита изведена, има публикации в социалните мрежи за куче, живеещо на балкон.

„Съвсем случайно видях публикация във Фейсбук в една от кварталните групи и веднага се свързах с жената, като опитах да ѝ обясня каква е ситуацията и че това, което е написала, просто не е вярно. Беше изписано, че няма прозорци, някакви предположения, че кучето няма храна, няма вода. Опитах се да ѝ обясня, че не са така нещата. Жената беше твърдо решена, че трябва да намери друг начин да се убеди в това“, разказа собственикът на апартамента Божидар Матеев.

Той няма да подава жалба в полицията за разбитата врата, но апелира хората да проверяват информацията, когато искат да направят добро.