Не е за вярване! Плагиатката Даниела Везиева се намърда и в парламента, ,,кацна“ при Янев

даниела везиева

Обвинената в плагиатство на дисертацията й във Военния университет ексикономическа министърка Даниела Везиева е била приютена на нелоша заплата в Народното събрание, разкри справка на Lupa.bg.

Везиева изненадващо кацна не къде да е, а в парламентарната група на Стефан Янев „Български възход“, където ще съветва депутатите по въпросите, свързани с икономика, финанси и международно отношения.

Само няколко месеца по-рано Везиева пробва да реабилитира името си след скандала с доказаното плагиатство, като попадна в учредителното събрание на СИНПИ – института на бившия шеф на софийските социалисти Калоян Паргов, събрал редица фигури от близкото и далечно политическо минало. Тогава тя се появи на форума заедно с друг министър – Иван Данов, който оглавяваше МРРБ по времето на Пламен Орешарски.

Явно обаче на Везиева политическите връзки не се изчерпват само с БСП, щом е успяла да спечели доверието и на Стефан Янев, а появата й в парламента, разкриват наши източници, била изненадваща особено за групата на „Продължаваме промяната“ – силно недолюбващи я, както се говори.

Плагиатката ще дели парите, заделени за съветници на групата, заедно с друг служебен министър – на финансите Валери Белчев, както и с още двама – Владимир Николов и Владимир Симеонов. Белчев също е сред основателите и членове на СИНПИ.