ШОК! Рецидивист измами продавачка в София, използва ,,кукла“ от вестници. Лошо му се пише

полиция

Рецидивист отново влиза в затвора след като бе признат за виновен от Софийския градски съд, че на 27 ноември 2020 г. е измамил продавачка в магазин на бул. „Александър Стамболийски“ в София, предава Телеграф.

Около 18,50 ч. мъжът се появил в магазина и въвел в заблуждение продавач консултант, като я помолил да му уедри пари и я заблудил, че й предоставя 74 банкноти с номинал 5 лева в размер на 370 лева, а всъщност й дал само 46 от тях – сума в размер на 230 лева. Това е т.нар. „кукла“, която се прави като между истинските банкноти за пълнеж се поставят изрезки от вестници със същия размер и пачката изглежда по-тлъста.

Така според обвинението причинил на М.Г. имотна вреда в размер на 140 лева.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на лицето. А.М. е признал вината си и след одобрено от Софийски районен съд споразумение на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, при първоначален „строг“ режим.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.