ГРЪМ! ГЕРБ разкриха: Буртални нарушения! Киро е вършал още преди Радев да го направи министър

герб

Представители на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията. Деница Сачева представи доказателства, че Кирил Петков е започнал да коли и беси в ББР оце преди Румен Радев да го направи министър.

„На 11 май 2021 г. Кирил Петков се представя за министър икоомиката в ББР. По-късно той представя лъжи на нарочни брифинги. Към този момент около 1,4 млрд. лв. е устовният капитал на банката. Дейността е развивана с привлечени средства. Клиентите, които са 99% са малки и средни предприятия, към този момент. През целия юни се опитва да сваля ръководството на ББР. Документите не са изведени в деловодството и нямат подпис и печат“, каза тя.

От отговора на служебния министър на иновациите и разтежа установихме няколко съществени факти и остоятелства. Действително е имало решение на УС да има облигация за над 1 млрд. лв. Но няма решение на принципала на ББР. Тази процедура впоследствие е прекратена, но само с решение на УС без Надзорния съвет Става ясно, че ръководството на банката е обсъждало хипотеза тази емисия да не бъде реализирана“, допълни Теменужка Петкова.

„ББР обмисля да равие облигационната емисия в някъкъв срок, затова възлага на консултанти правомощието на обсъдят всички данни. Взето е решение само от УС да бъде прекратена тази емисия, но са изхарчени 1 млн. лв. за консултантски и авдокатски услуги. Аз съм задала въпрос на министър Пулев дали ще търси отговорност от УС и Надзорния съвет на ББР Имаме щета за 1 млн. лв. на държавната банка. ББР плаща и 560 хил. лв. отделно за адвокатски услуги. Ако така се държи Държавен ресурс, само със спорното списването на УС, кой ще носи отговорност за изхарчения 1 млн. лв. без реално да е осъществено намерението на банката за тази емисия. Министър Пулев ще търси ли отговорност от тези лица. Това е пряка щета за българската държава“, уточни Десислава Атанасова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории