Борисов бесен след разкритията за вота: Висша степен на корупция – да откраднеш изборите!

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Стара Загора, откъдето коментира горещите политически теми от седмицата.

„В Европа трябва да се върнат отново на власт системните партии“, каза Борисов.

„Ми нейният съпредседател беше против, той иска миговете да седят. Видяхте ли какви въпроси задаваха?“, захапа Борисов поведението на ПП по време на обсъжданията и гласуването около придобиването на още 8 самолета Ф-16.

„Някакви аматьори си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. Това е несериозно. Какво постигнаха за две години, освен разрухата?“, учуди се Борисов като уточни, че използва думата аматьори от изказване на Корнелия Нинова.

„Това се казва катастрофа на български, във финансите, политиката, в морала. И аз просто напоследък започнах да се чудя, защо ние, толкова време, както Катя иска да ме приравни с най- великия, верно ни удрят шамарчета. Мен ме удариха по едната буза, Севда по другата, Влади по другата… Ето ви две неща, които са несъвместими между ПП и „Да, България“ „Стандардт енд Пуърс“ казва днес, че еврозоната ще я видим през крив макарон“, отчете Борисов.

Оставих им граница за пример, навсякъде в Европа даваха Бойко Борисов за пример. Сега избиха полицаите, ври от бежанци. Кой за две години допусна това? Между 15 и 30 дни въпросът с миграцията ще го реша. Медиите викахте, че това не е интересно. Когато в една държава премиерът, изпраща есемеси, че е арестувал, няма значение в случая кой, по най-болшевишкия начин, брутално. нощно време, за какво върховенство говорят тези? Какъв Шенген, бе? Вие нямате нищо? И истинският виновник е той. Най-важното за европейците е Шенгенската граница. Как така тогава оградата работеше, а сега е работи? И сега почват да приказват, че нямало законодателство. Ама какво законодателство ви трябва? Върховенство на закона? Държава от ЕС, премиерът решава кой да арестува. Той сам си е свидетел и сам си решава, продължи той.

„Вие представяте ли си това да беше казано за нас“, попита залата Борисов, след като пусна на екран изказването на Георги Свиленски, който призна, че Кирил Петков е казал на БСП, че ще им даде кодовете за машините, ако те оттеглят предложението за връщането на хартиената бюлетина.

„Е това е висша степен на корупция“, коментира клипа Борисов, докато той се излъчваше.

„Помните ли как три дни броиха 0,20%, за да изкарат ИТН победители на изборите миналата година? Толкова е голяма разликата между тях и нас, че с машини и без машини, каквито и кодове да държат, ние ги победихме“, отчете още той.

И припомни, че БСП и ИТН са се отказали от ПП и ДБ и така последните две партии, са изпаднали в тотална изолация.

„Отиваш, взимаш приятеля си, завеждаш го в Гранитна зала, без да ти пука от медии, отиваш в Гранитна зала и му даваш 1 млрд. долара и цялата енергетика. Ами ако Слави Трифонов не ги беше свалил, всичко отиваше. Какъв е начинът на мисленето на Петков да тръгне и да арестува. Главният секретар казал в парламента, че не знаел. Е какво върховенство на закона, бе? Тук бих попитал Христо Иванов какво мисли по това… Тоя, който е на власт, да си свидетелства и да си арестува. Тези хора си заложили първа точка върховенство на закона. И с пазещите го медии, щото ако Свиленски беше казал, че Бойко Борисов е държал като премиер кодовете, днес щеше да има протести и какво ли не. А те още не искат да го излъчат в новините. Много е гадно, защото се показва, че в техните идоли, нищо бяло няма в тях“, продължи да коментира Бойко Борисов.

„Неслучайно Свиленски им каза, че ще останат накрая 15 души, колкото „Да, България“. Нинова им каза същото, Гроздан Караджов им разкри схемите. Тук не трябва да се говори вече за коалиция, а дали да ги има. Хората трябва да го разберат. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат. Те не правят изобщо сметка да правят правителство с втория мандат. Двете партии имат няколко депутата повече от ГЕРБ. Те изобщо разбират ли как работи? Те се бъркат със служебното правителство. Те не са подчинени на парламента, а на Радев. Идват на парламентарен контрол от добра воля. Аз вече имам проблем с партиите. Христов Иванов казал днес, че в ГЕРБ имало две крила. Имам две ръце, но крила не са станали. Той, като няма какво да каже… Знаете ли колко му е тежко как е слушал как Петков е търгувал кодовете срещу закон? Ако прокуратурата слуша, ако БОП слуша, ако МВР слуша – това е изцяло търговия с власт. Единият трябва да понесе наказателна отговорност- единият ако лъже, другият ако е търгувал. Това е висша степен на корупция – да откраднеш изборите“, посоче още бившият премиер.