Въоръжени и маскирани полицаи щурмуваха клубове, развалиха парти на А1. Има отведени в полицията

полиция

Специализирана полицейска операция по питейни заведения и нощни клубове се проведе снощи в Банско. Целта на операцията бе противодействие на склоняването към проституция и развратни действия, пише struma.com.

В разгара на купона в култовите дискотеки флаш и „THE Club“ нахълтали въоръжени и маскирани полицаи, които буквално изкарали акъла на копонясващите. Започнали проверки на самоличности и търсене на нещо, което никой не разбрал какво.

Въпреки опитите управителите на заведенията да разберат какво се случва никой не им казал нищо. B THE Club“ имало голямо парти на А 1 след тиймбилдинг в Банско.

Десетки служители на уважаваната компания останали шокирани от случващото се и някои от тях влезли в словесен сблъсък с маскираните полицаи, които само вдигали рамене, твърдейки, че си вършат работата. В крайна сметка нищо незаконно не е открито, и след като за кратко били част от веселбата, ченгетата напуснали заведенията.

Заради дръзкото си поведение при опит за попитат защо така страховито се правят проверки и се притесняват хората, които празнуват, част от купонсващите били отведени за обяснения в полицията. Някои от тях ще депозират жалби до министъра на МВР Иван Дерменджиев.

Коментарите са, че проверките са тенденциозни, насочени срещу братята Иван и Йордан Еринини, чийто заведения се пукат по шевовете от клиентела. Целят се враговете им, за да компрометират бизнеса им, но колкото и проверки да се правиха, закононарушения в заведенията им не бяха установявани.