Неочаквано! Корнелия скри Явор Божанков от хартиените бюлетини, бил ,,командировка“

корнелия нинова

„Един въпрос започва да отеква все по често в Народното събрание! Всеки ден с колеги и граждани питаме: Къде е Явор Божанков?“. Под знака на тези думи на депутата от ПП Александър Дунчев премина вчерашният бурен дебат в парламента по повод промените в Изборния кодекс.

Божанков е от младите кадри на БСП, макар да не е член, който подобно на Крум Зарков, остро заяви позицията си срещу връщането на хартиената бюлетина.

Парламентарната група на ПП вчера не спря да скандира името на младока от Горна Оряховица, като питаше Корнелия Нинова защо го крие. А Божанков се оказа в командировка в САЩ, в крайна сметка издадоха от централата на социалистите.

Оттам допълниха, че Божанков е тръгнал зад Океана със знанието и съгласието на лидера на БСП Корнелия Нинова. От няколко дни народният избраник отсъства от пленарни заседания, а телефонът му е изключен.

В началото на месеца депутатът бе освободен като член и заместник-председател на Комисията по правни въпроси и стана член на тази по конституционни въпроси. Въпреки твърденията, че става въпрос за партийно наказание, Божанков си затрая като партизанин: „Отстраняване, изключване не е точен термин, не е точната дума, тъй като заедно с колегите сме го решили това“, посочи Божанков.