КРАЙ! Радев пенсионира шефа на пожарната главен комисар Николай Николов

768x432

Държавният глава Румен Радев удостои с почетната на президента главен комисар Николай Николов за неговите професионализъм и всеотдайност, за който днес е последен работен ден в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, предава БГНЕС.

Това се случи по време на официална церемония по откриването на паметник на известния командир на Столичната пожарна служба и избран за пожарникар на ХХ век Юрий Захарчук (1890 – 1944 г.) пред ГДПБЗН.

Президентът благодари на създателите на паметника, сред които е и председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов. По думите на Радев стойностите хора и дела трябва да се помнят и да се знаят и определи като достойна и високо хуманна професията на българските пожарникари, на които можем да разчитаме в трудни моменти.

Нямах 18 години, когато влязох в Столичната пожарна. На практика няма длъжност, през която да не съм минал, за да стигна до тук – 42 години са ми минали в системата на „Пожарна безопасност и защита на населението“, заяви главен комисар Николай Николов и сподели, че за годините служба се е срещнал със страхотни хора, запознал се е с добри приятели и определи екипите в ГДПБЗН като много добри.

„Признанието, което получавам днес, го приемам повече като за рождения ми ден. Най-вече и заради работата на нашите колеги. Няма как един ръководител на такава голяма структура да получи такива добри думи, ако неговите момчета и момичета не са винаги на място“, категоричен бе Николов.

Главен комисар Николов съобщи, че е нормално един от заместник-директорите да поеме функцията на следващ главен комисар на ГДПБЗН, но уточни, че това е работа на министъра на вътрешните работи.

Той заяви, че ще продължи да се занимава в областта, в която смята, че може да бъде полезен и да допринесе за тази трансформация на страната, която и свързана с адаптиране на промените в климата и намаляване риска от бедствия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории