Само в 7DniSofia.bg

Изверг, блудствал с 3 момиченца, се оплака от… родинините на жертвите. Били го причаквали

арест полиция

Изверг, блудствал с три момиченца във Варна, се оплака, че близките на жертвите го причаквали около дома му.

Това стана ясно на съдебно заседание в Окръжния съм във Варна, на което се гледа мярката му за неотклонение. Съдът му наложи „задържане под стража“ . Той блудствал с три малолетни момичета в три поредни дни.

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 46-годишния Христо А. Вчера той е бил привлечен като обвиняем за блудство с три малолетни момичета на възраст от 12 до 13 години. Деянията са извършени във Варна на 19, 20 и 21 ноември тази година, съобщиха от пресцентъра на съда.

За блудство с две или повече малолетни лица, Наказателният кодекс предвижда наказание от 5 до 20 години затвор.

Защитникът на Христо А. изтъкна пред съда, че исканата от обвинението мярка за неотклонение „задържане под стража“ е подходяща. Обвиняемият заяви, че се притеснява да остане у дома, тъй като близки на момичетата го причаквали пред жилището му.

След като се запозна с доказателствата и материалите по делото, съдебният състав на Варненския окръжен съд прецени, че са налице кумулативно изискуеми предпоставки за определяне на първоначалния арест. Според законовите изисквания, „задържане под стража“ се взема, когато е налице обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършеното престъпление. Изводът се подкрепя от свидетелските показания, сред които и тези на децата. По делото е налично и заключение от направената съдебно-психологическа експертиза, която сочи че момичетата могат да участват в наказателното производство и да дават валидни показания. Доказателства уличаващи Христо А. в авторството на деянието са и веществените доказателства, събрани чрез претърсване и изземване. Предвиденото високо наказание за престъплението, което е тежко умишлено, както и високата му обществена опасност са основания за съда да счете, че риска обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление е реален.

Поради изложените съображения, Варненският окръжен съд прецени, че към момента най- подходящата мярка за неотклонение, която може да определи спрямо Христо А. е най- тежката – „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.