АЛАРМА! Доцент на ЛТУ, убивал и тровил кучета срещу пари: Ние сме ударна група по масово избиване

куче

Граждански активисти изпратиха отворено писмо до ректора на Лесотехническия университет по повод доцент, преподаващ в учебното заведение, тровил и убивал кучета като странично платено занимание.

Будните граждани са се позовали на обява в интернет платформа, както и на десетки публикации в мрежите от страна на доцента. Пред Novini.bg Лилия Трифонова съобщи, че срещу доц. д-р Андрей Куртенков вече има активна петиция, а снощи сигнал е подаден и до главния прокурор Иван Гешев.

Ето и вече неактивната обява на доц. Куртенков:

Имате проблем с уличните кучета? Дразнят ви, не искате да ги виждате или просто мразите тях и кучерастите, които ги хранят? Не се бавете, обадете се, ние сме ударна група по масово избиване на помиярите. А ето и вариантите, които можем да ви предложим: Отстрелване – 70 лв. на бройка. Отравяне – 50 лв. на бройка. Цената включва и почистването.

Под тази обява в сайт са оставени имена и телефони за връзка на доц. Андрей Куртенков – ветеринарен лекар и доцент в Лесотехническия университет, както и на Светлин Минков – фотограф. Към днешна дата обявата не съществува, а сайтът на фотографа – свален.

Отворено писмо

„Уважаеми Професор Илиев,

Уважаема Доцент д-р Тренчева,

Настоящето писмо е във връзка с Вашия колега и преподавател във Факултет по ветеринарна медицина в повереното Ви учебно заведение – доц. д-р. Андрей Александров Куртенков.

От години доц. Куртенков изразява публично в интернет пространството своето мнение и ненавист относно бездомните животни и не само. Доц. Куртенков всява език на омраза и настоява за закриване ЗЗЖ. За съжаление, самият той е открил начин да припечелва допълнително средства, като ЛИЧНО предлага услуги за нехуманно умъртвяване на кучета и котки. До нас достигна информация, че същият подстрекава към жестокост към животни и ХОРА, изразяващи своите природосъобразни възгледи в лекциите си по „ Етика и история на ветеринарната медицина”.

Приложно Ви изпращам снимкови материали, доказващи всичко гореизброено. Моля да обърнете особено внимание на съответното приложение.

Във връзка с всичко изброено по-горе задаваме следните въплоси:

1. Запознати ли сте с начините на изразяване на личните крайни позиции на доц. д- р. Андрей Александров Куртенков?

2. Запознати ли сте с начините на добиване на допълнителни доходи на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков, има ли вероятност той да се сдобива със средства за извършването на дейността си от Лесотехнически Университет – медикаменти за евтаназия, патрони и т.н?

3. Достигало ли е до Вас и наясно ли сте с методите на преподаване на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков?

4.Смятате ли, че дългогодишен преподавател по Етика на ветеринарната медицина би следвало да обучава бъдещи ветеринарни лекари на неетични практики?

5. Лесотехническият Университет подкрепя ли подобно поведение и споделя ли възгледите на доц. д-р. Андрей Александров Куртенков?

6. Смятате ли, че въз основа на всичко гореспоменато доц. д-р. Андрей Александров Куртенков би следвало да продължи да упражнява преподавателска дейност в поверетоно Ви учебно заведение?“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории