Българският спорт скърби! Близо 10 дни след мелето почина треньорът по карате Димитър Тренков

свещ

След близо десет дни борба за живота му след инцидент при катастрофа почина треньорът на карате клуб „Възход“ от Хасково Димитър Тренков, съобщиха неговите близки му, предава haskovo.info.

Той е един от първите в региона и страната хора които прокараха пътя на бойните изкуства у нас Дългогодишният спортист изградил десетки млади хора като характери в спорта, си отиде след трагични обстоятелства.

На 13-ти ноември треньорът претърпя тежка катастрофа на Прохода на републиката, прибирайки част от отбора си след състезание Бусът, който той шофира, бе ударен от ремарке на турски камион, поднесло на пътя

При катастрофата пострадаха леко и няколко от децата от тима на клуба и техни родители, които пътуваха с тях. Състоянието им обаче бързо се подобри. Най-тежко при катастрофата беше ранен треньорът им- 73-годишният Димитър Тренков, който беше откаран в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с опасност за живата. Последва черепно-мозъчна операция. За съжаление въпреки всички усилия на лекарите да подобрят състоянието му, днес лошата новина е факт.

Димитър Тренков изведе каратето в Хасково до националните и международните върхове. Клубът му е част от Националната федерация по карате. Много от неговите ученици днес прославят страната на световните турнири на бойните спортове и вече имат също свои последователи.

Погребението ще бъде на 24-ти ноември от 13 ч. на Централния гробищен парк в Хасково.

Поклон пред паметта на Димитър Тренков.