Ври и кипи в НС! ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите заради „Джемкорп“, Киро и Асен позорно избягаха

кирил петков асен василев

ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите за временната комисия по договора с „Джемкорп’в Народното събрание, а Кирил Петков и Асен Василев позорно напуснаха залата.

Предложението за временна комисия е, за да се установят всички обстоятелства по сключването и прекратяването на договора за 1 милиард, представи точката Десислава Трифонова от ГЕРБ. Представена бе тезата на партията, че е бил направен опит от правителството на Кирил Петков през офшорката, свързана с руски олигарси, да и се предостави цялата енергетика на България. Кой е предложил офшкорката и чий е капиталът, както и как комисията по темата от 47-ото Народно събрание е била саботирана и лъгана от Кирил Петков и Асен Василев, поиска да се изясни Трифонова.

От писмен отговор на енергийния министър от 11 ноември е станало ясно, че няма данни договорът с „Джемкорп“ да е прекратен, затова се предлага тази временна комисия за срок от 1 месец, обясни Трифонова.

Искрен Митев от ПП каза, че това е спекулация и че договорът е прекратен, затова такава комисия ще е губене на времето и ресурсите на гражданите.

Документите са доказателства, а не твърденията на частни лица, каза Трифонова. Според нея за прекратяване на договора са нужни два подписа, а на практика има само един.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории