Само в 7DniSofia.bg

КОШМАР! Лъсна ново видео на насилника на кучета. Побеснели граждани пишат спешно до Гешев (ВИДЕО)

куче

По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража 37-годишния мъж, проявил особена жестокост към кучето Мечо. В залата на съда се чуха разкази на съседи в квартал “Карпузица”, които потвърдиха съмненията, че това не е първото издевателство над животно.

През уикенда от Animal Rescue публикуваха видеото, на което, по техни думи, се вижда как мъжът примамва друго куче, за което стана ясно, че също е изчезнало, предаде Нова телевизия.

В момента се събират и подписи за искане и този случай да бъде разследван. Ще бъде изпратена жалба до министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

“За Макс разбрахме случайно. Ровихме се из видеозаписите, за да разберем какво е станало с Мечо, така се натъкнахме на видеото с Макс”, разказа Пламена Дочева от Animal Rescue.

От организацията настояват за промяна на властите към сигналите за насилие над животни. “Престъпление си е престъпление и трябва да бъде като такова, независимо кой е свидетел’, заяви Дочева.

По думите й кучето Мечо се възстановява и се чувства все по-добре. От Макс обаче няма и следа.

В петък ще има обжалване в СГС за мярката на Захари Шулев. Заради това пред съда ще има и организиран протест в защита на Мечо и други пострадали животни.