Извънредно! Софийски кримигерой е карал злополучния бус с мигранти. От Прокуратурата го погнаха

payimage-560458

Криминално проявен е шофирал буса с мигранти, който се вряза в кола на жандармерията. Мъжът е от София, на 43 години. Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен – няма шофьорска книжка в момента, предава БНР.

На мястото на инцидента продължават следствените действия. Разследването вече е поето от Националната следствена служба.

Уточнява се от коя част на страната са били взети мигрантите и дали става въпрос за част от канал за трафик на нелегални бежанци.

Националното следствие поема разследването на инцидента, при който пострада полицай и бе откаран в много тежко състояние в болница. Това пред БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

До момента е установено, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала „Тракия“ при Ихтиман. На входа на София, до Казичене, полицията е направила опит да спре буса, като препречи пътя му.

Шофьорът, български гражданин, не е спрял и се е блъснал в полицейските коли, каза Милева и посочи, че разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.