Ври и кипи в ефир! Депутат от ДБ скандализира с грозна обида към Радев, ядоса водещия на бТВ

Йордан Иванов

Депутатът от „Демократична България“ Йордан Иванов предизвика буря в ефира на бТВ. Иванов ядоса водещия Златимир Йочев с откровена обида към президента Румен Радев.

„В стола на президента аз видях Митрофанова“, заяви Йордан Иванов по повод вчерашната среща между държавния глава и ръководството на ДБ. Йочев няколко пъти подчерта колко обидна е репликата, но Иванов държеше на тезата си.

Той е изненадан, че президентът е говорил за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство. Йорданов определи случилото се по време на консултациите на ДБ с държавния глава като една пиар акция.

Иванов се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство, няма такова, посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. „Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация“, изтъкна Йордан Иванов.

Според него отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в Изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, очаква Иванов.

Той призова „Продължаваме промяната“ да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някои трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, предупреди Йордан Иванов.