Христо Иванов ревна след шамара на Радев за Украйна: Беше неудачно. Имаше повече емоции

payimage-560352

За първия мандат сме казали, че не можем да го подкрепим. Сериозният разговор ще бъде за втория мандат. От „Продължаваме промяната“ ще определят каква ще е формулата, защото те ще са мандатоносителя. Това сподели пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след края на консултациите при президента за съставяне на правителство.

Той отказа да коментира засега как биха постъпили от ДБ с третия мандат, уточнявайки, че това ще стане ясно чак когато се разбере какво ще стане с първите два.

Третият мандат е кризисен, извънреден. Нека първо да видим какво ще се случи с първите два мандата, посочи Иванов.

По думите му промени в Изборния кодекс е несериозно да се обсъждат в рамките на седмица, каквото предложение направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Една седмица е несериозно за Изборния кодекс. Нека да го проведем по сериозен начин, иначе се създава впечатлението, че някой се опитва да си подготви изборната система и да отиде на избори. Внесено е предложение от ДБ и ПП за промени в изборното законодателство, но със срок за действие от един месец, припомни Иванов.

Накрая съпредседателят на ДБ каза и няколко думи за противопоставянето му с президента Радев за военната помощ за Украйна. Нашите различия са известни. Но това изясняване на отношенията ми се стори неудачно, защото хората очакват да разговаряме за правителство. Но понякога има повече емоции в политиката, обясни Иванов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории