Убиецът на Иво от Женския пазар ритал бременната му съпруга. Полицаят заявил: Вземете електрошок!

женски пазар убийство

Убийството на Женския пазар в София, което е заради спор за врата, е посегателство над цяло семейство. Подавани са множество жалби, а жертвата се е страхувала за сигурността на семейството си. Това заяви пред Нова тв Росен Цанов, който е кум на застреляния Иво Андреев и съпругата му Надя.

Баща на три деца беше убит след вражда със съсед. Иво Андреев е застрелян, по непотвърдена информация пред очите на съпругата си. Издъхва на път за болницата. Инцидентът става в близост до Женския пазар. За извършителя се знае, освен че е съсед, че е бивш военен, притежавал е незаконно оръжие, което захвърля на метри от кооперацията, в която живее. То обаче е открито.

„Живея в чужбина, но се прибрах по този тъжен повод. Връщам се често в страната и винаги отсядам при Иво и Надя, но сега беше извънредно. Последно се видяхме с Иво и семейството му юли и август, през лятото”, каза Росен Цанов.

По думите му семейството понася тежко случилото се.

„Тепърва предстои да се решава какво да се прави със собствеността в кооперацията. Съпругата му търси опции как да продължи живота си занапред. Почти невъзможно е да се остане на това място. Това е трудно да си го представи дори страничен човек като опция”, посочи той. И допълни: „Това не е просто убийство. Това е посегателство над цяло семейство”.

Той разказа и подробности за спора, възникнал заради врата в кооперацията.

„Цялото събрание на блока е било съгласно тази врата да бъде поправена. В случая е било взето решение вратата да бъде сменена с нова”, категоричен е той.

Убитият е имал конфликт със съседа си от поне 7 до 10 години, като ситуацията е ескалирала постепенно.

„Убиецът през лятото на 2021 година е ритнал бременната съпруга на жертвата. Надя и Иво подадоха официална жалба. Но кварталният полицай е казал „Вземете си електрошок”. Това го е казал на ниво като решение на проблема след множеството подадени жалби”.

Според Цанов кумът му се е страхувал за семейството си. „Трудно е да кажа дали се е страхувал за живота си. Но никой не е очаквал подобно нещо. Споменавал е, че очаква физическа разправа. Но в деня на убийството не е имало пререкания”.