Киро полудя: Радев да наложи вето за хартиената бюлетина! В София ще имаме кандидат за кмет с ДБ

кирил петков дебат

Кирил Петков обяви, че в сряда се връщат обратно в пленарната зала. Тогава те ще предложат временната комисия за промените в Изборния кодекс. По думите му в НС трябва да се решават проблемите на хората, които са належащи в момента. „Какво му е на Изборния кодекс, не разбирам, нали Борисов се хвали, че е победил с него”, каза той.

Очаквам да се използва чл. 82 от правилника на НС и тези безумия със среднощното гласуване да се прекратят, после да отидем в зала и да гласуваме и ако има промени, се надявам президентът да сложи вето за хартиената бюлетина, каза Петков.

Вярвам, че трябва да има максимално обединение на демократичните общности и явяване с един кандидат. В София е абсолютно задължително да бъдем с един кандидат, рано е да се кажат имена, каза Кирил Петков.

Попитан дали отиваме към предсрочни избори, той заяви, че не трябва да се маха отговорността на първия. „Понесете отговорността и направете дискусии по политики, нека да се види кои други партии могат да ги подкрепят, а не да се върви към предсрочни избори“, подчерта съпредседателят на ПП.