На АМ Тракия е ад! Шофьор с ужасяващ „опит за убийство“ на семейство: Прати ни в мантинелата

мъгла

Грозен акт на шофьор на магистрала „Тракия“ едва не доведе до трагедия. Случаят е от днес преди обеди в района преди Пазарджик, пише glasnews.bg.

Мъж е изпреварвал голяма колона от тирове, когато „рали състезател“, шофиращ с висока скорост, го застигнал и преследвал плътно до бронята. Накрая се стигнало изключително рисково изпреварване отдясно.

Вижте целия разказ на Венелин Лахчански:

Шофирам в мъглата посока Пловдив около 11:30 часа и малко преди Пазарджик настигам доста голяма колона от тирове. Поглеждам в огледалото и след като не видях автомобил, пуснах мигач, ускорих до 140 км и започнах да изпреварвам.

Някъде на средата на колоната зад мен буквално долетя (сигурно с 200 км) едно „Ауди“ комби (предполагам А6)със софийска регистрация (не успях да запиша целия номер). Въпреки, че очевидно няма къде да му направя път (игнорирайки факта, че се движа с максималната допустима скорост) този плазм*дий се залепи за задната ми броня, то не бяха клаксони, фарове…

Тъкмо наближи края на колоната и вече бях готов дадам десен мигач и да се престроя, когато човекоподобното реши да изпревари от дясно засичайки първо камион в дясна лента, а след това и мен пращайки ме в мантинелата. Само късмет спаси мен и семейството ми.

Ако този индивид е в групата – олигр*фен, това което направи е опит за телесна повреда (или убийство) срещу 4 човека(двама възрастни и две деца)!

Съжалявам, че не успях да запиша номера ти, за да подам сигнал към КАТ.

Опитай да намериш една работеща мозъчна клетка в празното пространство над врата ти, за да помислиш, че има хора на пътя, които просто искат да пътуват безопасно. И последно – дано оцелееш без да нараниш някого, шофирайки така.

За щастие наистина няма сериозно пострадали в случая, но не винаги е така.

Потребителите в мрежата съветват мъжа да се оборудава с видеорегистратор, за да има повече шансове срещу подобни шофьори.

Апелираме водачите да внимават с шофирането по магистрала „Тракия“, още повече с усложняването на пътната обстановка в следващите месеци.