Трагедия! Близка позната на убития на Женския пазар разкри: Бивш журналист! Виновни сме…

иво андреев

Позната на мъжа, който бе застрелян преди броени дни в района на Женския пазар в София коментира нелепата му смърт в социалните мрежи. Iva Roudnikova публикува и негова снимка в своя профил във фейсбук.

От публикацията става ясно, че неговото име е Иво Андреев и е бивш журналист. 41 годишният баща на две деца издъхна в линейката на път към болницата. Соченият за извършител бивш военен е задържан.

Ето какво написа тя:

С Иво Андреев се запознахме в редакцията на списание “Едно”, когато той беше още почти дете и караше скейт. Притежаваше мъдрост и лоялност, нетипични за едно момче на 20. Смело момче, което може да плаче. Чист.

Работехме заедно, говорехме много и се смеехме на моите опити да си ъпдейтна жаргона с помощта на чувствително по-младите от мен Иво и Росен.

Години по-късно започнахме да се виждаме по протести, познавах жената на Иво, фотографката Надя Андреева. Оказа се, че живеем в един квартал, до Женския пазар.

Иво и Надя, вече като прекрасно семейство с малко момиченце и момченце на път, бяха много отдадени на мечтата да изградят собствения си дом. Тя се шегуваше, че тяхната история може да бъде озаглавена “Любов по време на ремонт”, или “Сто години ремонт”.

Днес научих, че Иво Андреев е бил застрелян пред очите на жена си от съсед, бивш военен, “заради една врата”.

Стана така, че опитът да създаде дом в България му струваше живота. Много съжалявам, Ивчо, за това сме виновни всички.