Изненада! Втори сигнал: Олигархът Христо Ковачки е собственик на партията Стефан Янев

христо ковачки

Журналистът Николай Бареков задълбочи съмненията, че скандалният олигарх Христо Ковачки стои зад проекта на Стефан Янев „Български възход“. Вижте какво написа преди дни Бареков: Босовете на синдикатите (изключително противни чорбаджии), пратени на протест от Ковачки, после седнаха с Радев, за да нашльокат ряпата на мишката Пеканов и да подготвят кльопачката с третия мандат на друг служител на Ковачки Стефчо Янев – Умното. Много прозрачна схема под прозорците на Херо Мустафа. Не знам и защо Борисов смята тази работа ОК за него и за ГЕРБ. Не е даже хич.

Само преди седмица по същата тема разви мисли и депутатът от ДеБъ Иво Мирчев:

„Ако имаме неуспешен втори мандат, на кого ще връчи третия президентът? Очевидно е, че ще се избира между нас, БСП и „Български възход“. При „Български възход“ е изключително неясно кой стои отзад и какви са отношенията им с г-н Ковачки. В Бобов дол, в същите секции, където традиционният корпоративен вот стои зад г-н Ковачки, „Български възход“ има изключително висок резултат.

Да има мандатоносител, върху когото енегийният бос Христо Ковачки има толкова силно влияние, е опасно за България.

Всичките секции на г-н Ковачки, които си работят с определена сила, са прехвърлени на „Български възход“. Трябва г-н Янев да бъде попитан: срещали ли са се с Ковачки и разбирали ли са се за нещо“.