Жената, която откри пребития Мечо, с настръхващ разказ: Ходя с нож в джоба си, страхувам се

куче

Говори жената, подала сигнал до Animal rescue за кучето Мечо и жестокостта, която му бе причинена. Запазваме самоличността й в тайна. Споделя, че не познавала мъжа, преди да намери Мечо „пребит и в ужасяващо състояние, оповръщан“. По думите й всички хора от квартала знаели за деянията на мъжа, но се страхували и мълчали.

Припомняме, че в четвъртък беше задържан и вероятният извършител на престъплението. Два поредни дни хората от столичния квартал „Карпузица“, в който живее въпросният мъж, се събираха на символичен протест в подкрепа на пострадалото куче и с искания той да получи наказание за своите действия. Те казват, че в продължение на много време са чували скимтене на животни. Соченият за извършител на престъплението е на 37 години, има криминална регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

Жената разказа пре NOVA, че е изчезнало и друго куче от квартала – Макс. Хората в „Карпузица“ и друг път са ставали свидетели на насилие над животни – бесени котки, разчленени кучета, казва още анонимната жена.

По случая е образувано досъдебно производство. Софийска районна прокуратура привлече мъжа като обвиняем и удължи мярката му за неотклонение на до 72 часа. Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен, го грози лишаване то свобода от 1 до 3 години и глоба в размер на от 2000 до 5000 лв.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории