Внимание, столичани! От СДВР обявиха сериозна промяна, свързана с личните ви документи

лична карта

Столичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно районно поделение в София, съобщиха от СДВР.

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена „Български документи за самоличност“, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

С платена такса за обикновена или бърза услуга те могат да отидат във всяко районно – от Първо до Девето и да поискат обикновена или бърза процедура за издаване на лични документи.

От МВР публикуват и работно време на всички звена за документи в районните управления на територията на София, което става в делнични дни – от 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

От СДВР посочват, че статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока.