Тити Папазов: Тъмни сили искаха да се домогнат до „Левски“, Сираков ги спря

тити папазов

Бившият член на надзорния съвет на Левски Константин Папазов говори за наболелите теми и проблеми във футболния „Левски“, след като бе освободен от поста си на член в наздорния съвет, след последното редовно общо събрание на акционерите на „Георги Аспарухов“. Това се случи на съвместната пресконференция на Левски и ЦСКА преди първото дерби в баскетбола от 13 години насам.

Президентът на баскетболния „Левски“ говори и за моментното състояние на клуба. Папазов засегна и теми около предстоящия двубой от НБЛ.

На въпрос дали Тити Папазов е членът, който изпълнителният директор на Левски Иво Ивков иска да съди, той отговори: „Силно се надявам, да не съм аз този член на надзорния съвет. В добри отношения съм с Иво Ивков“.

„Каквото и да кажа ще бъде малко. Те сами показаха какво представляват. Всичко от А до Я е моя режисура за прехвърлянето на акциите. На 10 юни в знак на благодарност, Наско Сираков ми изпрати 35% от акциите. Вече две години по-късно мога да кажа, че Наско има биволско спокойствие. Остави ги да се нас*рат. Всичко е свършило“, заяви бившият член на надзорния съвет на „Левски“.

„Ако с нещо съм горд за двете години, в които съм бил в „Левски“, е договорът с Palms Bet. Господин Борисов не беше запознат с това, но подписахме със 70% по-висок договор. Palms Bet е реалният спасител на „Левски“. От 2014 година се опитват да се доберат до „Левски“. Това са ракови образувания. Наско Сираков е онкологът, който успя да отстрани тези ракови заболявания. Този видеозапис, който изтече показва биволското търпение на Сираков. Пред „Левски“ има огромен хоризонт“, каза Тити Папазов.

„Всички, които обичат Левски, да заповядат в зала „Универсиада“. Ще благодаря на Ники Михайлов, защото игра 4 месеца без заплата. За това ме боли, когато дадена грешка на даден човек, прави такова отношение. Ники Михайлов не заслужава една грешка да го изважда от състава, защото през миналия сезон запази един куп сухи мрежи. Изключително предателство е да се напада Palms Bet. Тъмни сили искаха да се доберат до „Левски“, а господин Сираков не го допусна“, завърши Папазов.

Папазов коментира финансовото състояние на баскетболния тим: „За футбола съм персона нон грата. Има хора, които обичат баскетбола и обичат „Левски“, но тяхната любов е друга. БК „Левски“ е на 100% подсигурен. Клубът е финансово обезпечен за този календарен сезон. Синонимът на моето име е огромната ми амбиция. Аз имам ангажимент към тези фенове. Следващата ми цел е в рамките на този сезон да обезпечим всички тези състезатели, които трябва да получат своите възнаграждения, които са си заслужили през миналата година“.

Тити Папазов разкри за трудния период на баскетболния тим през 2013 година: „Тогава децата, които спасиха „Левски“, през тази година бяха на Евробаскет в Грузия. Те го заслужават. Дори да има милиони левове, „Левски“ няма да жертва таланта на децата си за по-добра селекция. Целта ни е „Левски“ да го има и децата да станат по-добри. Ние трябва да оценим шанса, който младите баскетболисти имат. Да създадеш играчи е много по-ценно от колкото да станеш шампион“.