Корнелия изсъска пред Радев: Времето, което досега ни дадохте за преговори, е загубено!

бсп консултации румен радев

Времето, което досега ни дадохте за преговори, е загубено. Реални разговори и срещи за съставяне на кабинет ще започнат след връчването на първия мандат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет, предава novini.bg.

Румен Радев не сметна, че времето, което е дал е загубено.Той попита представителите на БСП биха ли подкрепили и при какви условия първия мандат за съставяне на кабинет, тоест този на ГЕРБ. А при друго развитие, дали биха подкрепили бившите си коалиционни партньори от „Продължаваме промяната“ за втория мандат. Държавният отбеляза и важността за действия за овладяване на икономическата и социалната криза.

„За нас има три важни задачи в този парламент: приемане на бюджет със социална насоченост, да гарантираме повишаване на доходите и стабилност на икономиката, успешни разговори за съставяне на редовно правителство и законите за ПВУ“, заяви лидерът на социалистите.

Тя заяви, че БСП ще предложат промени в бюджета между първо и второ четене. „Увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв, въвеждане на понятие за енергийна бедност и подкрепа на тези семейства, въвеждане на таван на цените на енергороносителите, майчинството да следва ръста на минималната работна заплата, младежка политика и политика за децата“, изброи Нинова и изрази увереност, че това е възможно, въпреки твърденията, че това няма как да се случи.

По думите на Радев, увеличение на минималната работна заплата ще има, а работата по определяне на дефиниция за енергийна бедност продължава.

Лидерът на БСП бе категорична, че мандат на ГЕРБ няма да подкрепят, но не забрави да отчете и важността България да има редовен кабинет. В разговори с „Продължаваме промяната“, обаче, ще участват. „С тях имаме допирни точки. В последните дни имаме и различия, например хартиената бюлетина. Чисто политически, ще участваме в разговори с ПП“, уточни Нинова.