Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! ГЕРБ и „Възраждане“ в ключова среща в търсене на допирни точки по важни теми

десислава атанасова

ГЕРБ и „Възраждане“ проведоха експертна среща в търсене на допирни точки по ключови за страната теми в зала „Изток“ на Народното събрание, предава tribune.bg.

Десислава Атанасова предложи именно това – да се говори по теми от дневния ред на парламента и да се търси консенсус.

Петър Петров от „Възраждане“ каза, че винаги са се отзовавали на покани за срещи по важни теми. „Държа да отбележа, че сме в позиция да обсъждаме и да търсим консенсус по редица законодателни предложения и по засегнатата тема от вас, касаеща закона за удължаване действието на бюджета“, уточни той.

Атанасова маркира, че част от темите, на които иска да обърнат внимание по време на срещата, са правосъдна реформа, както и антикорупционно законодателство, също част от дневния ред на парламента.

„Ние имаме много сериозни коментари и по двата текста на закона, но смятам, че ако и в случай, че е заложен в Плана за възстановяване и устойчивост именно такава законодателна промяна, трябва да изработим текстове, които нито ще бъдат противоконституционни нито ще затруднят работата“, отбеляза тя.

Делян Добрев от ГЕРБ посочи, че в сектор „Енергетика“ с ПГ на „Възраждане“ имат много сходни възгледи, особено по отношение на затварянето на около 40% от въглищните централи.

От своя страна Петров каза, че те също са заинтересовани от финансирането от страна на Европейския съюз. „Винаги сме настоявали за едно по-голямо финансиране от страна на Евросъюза във всички отрасли“, заяви той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории