ИЗВЪНРЕДНО! Чутовен скандал: Стигна се до бой в парламента, депутатите бесни. Вежди се видя в чудо

парламент депутати бой

Заради безредици в парламента председателят на 48-ото Народно събрание (НС) Вежди Рашидов даде 15 минутна почивка. До това се стигна, след като куп депутати наскачаха от местата си и се отправиха към трибуната.

Имаше куп словесни атаки, а за малко да се стигне и до физическа саморазправа.

Причината за разправията станаха декларации на БСП и „Възраждане“ формации, свързани с проблемите в Маришкия басейн и вероятността да бъдат закрити въглищните централи.

От „Възраждане“ разкритикуваха бившите управляващи, което предизвика реакции от редиците на БСП, най-вече в лицето на Иван Ченчев.

„Вчера чухме поредната лъжа на Кирил Петков, който днес отново не е на работа, а след това станахме свидетели на скандал между две бивши управляващи партии“, захапа опонентите си от ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ (ПП) Искра Михайлова от „Възраждане“.

„Ако Петков не знае какво означава това, хората от въглищните централи знаят“, продължи Михайлова, зачитайки текста от Плана за възстановяване от страница 113.

След това настана смут в залата.

На трибуната излезе Георги Гьоков от БСП.

Цончо Ганев от „Възраждане“ започна да му подвиква, а Гьоков се обърна към Вежди Рашидов: „Кой е тоя, дето ми подвиква?“. „Е, ваш колега е“, отговори му председателят Рашидов.

Иначе Гьоков изрази несъгласието си с казаното. Той обвини „Възраждане“, че приватизирали темата, която била национална.

Освен това не бил поканен. Цончо Ганев пък му опонира, че имал покана, но той не си бил прочел електронната поща.