Само в 7DniSofia.bg

Антон Кутев: 2 месеца му баят на това правителство! Някой да не е пробвал и ритуална магия?!

антон кутев

„Волята на народа е да има правителство. От служебния кабинет също се надяваме на това, тъй като редовното правителство е от ключово значение за България в момента.

Това трябва да се разбере. Намираме се в странна ситуация. Вече два месеца всички му баят на това правителство. Не знам дали някой не е пробвал и ритуална магия, за да помогне за съставянето му“.

Това коментира пред Нова телевизия Антон Кутев, говорител на служебния кабинет.

В края на краищата тук става въпрос за отговорност, за преговори и това е задача на партиите. Те трябва да проявят отговорност и да направят кабинет, посочи той.

Възможно е да има бюджет до края на ноември – такъв, какъвто го иска парламента. Бюджетът е инструмент не на правителството, а на парламента, каза още говорителят на служебния кабинет . Той обясни, че всичко е възможно, ако партиите се съберат на масата и направят правителство.

„Стане ли това след една седмица ще има и бюджет. Партиите прехвърлят това на служебното правителство. През цялото време ни обясняваха, че трябва да проведем избори и да си ходим“, обясни Кутев.

По думите му вероятността за съставяне на правителство с третия мандат е най-малко вероятна, затова трябва да се състави редовно управление още с първия мандат.

„Ако ГЕРБ могат да направят правителство, защо ще го правят с третия мандат? Това важи и за ПП с втория мандат“, коментира говорителят на служебния кабинет.

„Надеждата на всички е, че ще има редовен кабинет, защото това е ключово за България. Хората дадоха властта така, както я виждат, разпокъсана. Сега е работа на политиците да си свършат работата“, каза още той.

„Нямам предпочитание с кой мандат ще се направи правителство, важното е да стане“, каза той. „Стискам палци с две ръце да има правителство. Изморен съм вече. Трябваше да сме напуснали Министерския съвет преди две седмици. Ние си свършихме работата – направихме избори и извадихме България от няколко кризи. Сега е ред на редовното“, заяви Кутев.