ПОРЕДНА ЖЕРТВА: Рязан с мачете от двойния убиец Семерджиев иска 12 бона обезщетение

георги семерджиев

Нападнат от Георги Семерджиев с мачете след свада на пътя иска обезщетение в размер на 12 000 лева от бившия футболист. Претенцията към Иван Бандаловски, който е подсъдим по същото дело, е за 8 бона. Искът е приет за съвместно разглеждане, съобщава „Телеграф“.

Случката е отпреди 10 години, но процесът се влачи още на първа инстанция, твърдят запознати с делото. На първа инстанция до дни ще стартира и процесът срещу Семерджиев за жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“, отнела живота на две млади момичета. Там исковете срещу Семерджиев за неимуществени вреди се очаква да са в пъти по-големи.

Закачка
Случаят с мачетето е от 2012 г. и се развива в квартал „Хаджи Димитър“. Предисторията й е свързана със словесна схватка на пътя между Семерджиев и пострадалия Лъчезар Вутов. Двамата са съседи в „Хаджи Димитър“ по онова време. Вутов бил спрял със „Ситроен“-а си на червен светофар на бул „Дондуков“. Според показанията му зад него спрял лъскав автомобил „Мерцедес“ и започнал да му светка с фаровете. След това скъпото возило се изравнило със ситроена и от прозореца му се показал Семерджиев, казва пострадалият пред разследващите. Последвали псувни и обиди от страна на спортиста по думите на Вутов. След като светнало зелено, всеки си тръгнал по пътя. На следващия ден обаче компанията на Лъчезар видяла колата на Семерджиев паркирана в близост до супермаркет в квартала им. Точно в този момент от входа на съседния блок излезли Семерджиев и Бандаловски.

Пердах
Тогава Вутов решил да се разберат заради случката на светофара от предния ден. Завихрила се схватка между Вутов и двама негови авери и двамата футболисти. Приятелите на Лъчезар обаче избягали и Вутов отнесъл пердаха. Според показанията му Бандаловски го ритал и го държал за качулката, а Семерджиев извадил мачете от багажника на автомобила си и го ударил по крака с него. Според подсъдимите обаче те са били нападнатите и просто се отбранявали.