Само в 7DniSofia.bg

Официално! Полицията даде яснота за най-задавания въпрос за изчезналия 12-г. Сашко

александър

Това какво ще се промени по отношение на издирването е въпрос на часове. Няма точна рецепта за намирането на детето. Не искам да коментирам нещо на 100%, за което не мога да бъда сигурен, предава БЛИЦ.

Това заяви шефът на полицията в Перник.

Бащата е заявил, че това на камерите е било синът му. Много хора ни гледат. По възможност нека да се обаждат на 112. Да правят видеа, но е добре ние да знаем всичко веднага и на момента, а не след 12 часа да го показват.

По данни на бащата майката ще пътува към Перник. Нашата информация е, че тя не е в България. Малкият Сашко е обявен за издирване на територията на цяла България. Навсякъде го търсим“, каза той.

„Версиите са повече от една. Има образувано и досъдебно производство, работи се по много версии“, каза той.

„Обаждат се граждани, които мисля, че са видели детето. Има сигнали от цяла България. Има сигнали от хора, които мислят, че притежават определени способности. Проверяваме и техните сигнали. Няма значение кой ги подава, проверяваме всичко“, каза той.

Става ясно, че са разпитани множество свидетели от близкия кръг на детето.

„Установени са личностните му особености, начинът по който е било обгрижвано. Няма доказателства, които да сочат, че детето е жертва на престъпление и това не е променено към настоящият момент. Доказателствата сочат, че детето многократно е бягало за кратки периоди. Все пак заболяването е свързано с една хиперактивност, която трудно бащата е в състояние да контролира“, каза прокурор Стоилова.

Тя отрече бащата да е подлаган на полиграф.

„Разпитван е два пъти, като единият разпит е бил много по-подробен и задълбочен. Показанията му, в качеството му на свидетел, не са противоречиви. Ако има информация, която е предоставил противоречива на служителите на МВР, които водят оперативните дейности, не знам, не мога да коментирам. И двамата разпита кореспондират помежду си“, каза тя.

По думите й няма данни детето да се е возило в градския транспорт. Прокурор Стоилова подчерта, че всички камери се следят – „общински, както и на частни домове, които хората доброволно ни предоставят“.

„Няма доказателства, че детето досега е забелязано на какъвто и да е запис от камери. Искам да благодаря на всички граждани, които подават сигнали и да ги окуража да продължават да го правят“, каза тя.