Само в 7DniSofia.bg

Бивш лидер на БСП удари по масата: Партията си отива! Напуснах заради коалицията с ,,Промяната“

михаил миков

„През последните години БСП претърпя много удари. Тежко е разбита и разлюляна. Партията изгуби интегритет и капацитет да бъде водеща политическа сила. Един от мотивите ми да напусна БСП беше коалицията с ПП“, заяви пред Нова ТВ бившият лидер на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков.

„БСП може да участва след години в друг тип ляво обединение. Пътят, по който се върви, чертаят посоката пред левицата. Лявото ще премине през роене, а след това ще има обединение, в което ще участвам“, отбеляза Миков.

По думите му ЕС трябва да оказва съдействие за опазване на границите.

„Нашите момчета не може с гърди да бранят границите, а холандците да ни казват, че не сме готови за Шенген. Политиката „граници“ трябва да е европейска отговорност. Много неща не са ни както трябва. Европа може да достави страхотно оборудване, ако го поиска. Бежанците не искат да идват в България, а само да преминат. Няма основания министър Демерджиев да подаде оставка. Той обаче трябва да тръгне да обикаля в Европа, за да се разбере, че нашата граница е европейска и не може да продължаваме да я пазим, след като не ни приемат в Шенген, с цената на живота на български полицаи“, коментира той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории