БОМБА! Шеф на Левски с вълнуващо преживяване в затвора

левски цска

Спортът, освен здраве и сила, дава свобода, заяви заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова при откриването на футболния мач между лишени от свобода привърженици на Левски и ЦСКА. Събитието се проведе в затвора край Бобов дол, а на него присъства един от шефовете на ПФК Левски.

Павлова благодари на двата отбора, че активно участват в спортните дейности, изрази надежда тези събития да станат практика и им пожела честна и оспорвана надпревара, съобщи сайтът на министерството на правосъдието.

На срещата присъстваха окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова, изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ главен комисар Ивайло Йорданов.

Преди началото на мача зам.-министър Павлова раздаде червени тениски на отбора на привържениците на ЦСКА, предоставени от лидера на фенклуба на „Сектор Г“ Иван Велчев. Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков връчи сини фланелки на другия отбор и обяви, че мачът е за купата на „Добрата воля“.

След оспорван двубой, който бе последван от изпълнение на дузпи, сините спечелиха с 2:0.

По думите на Главен комисар Йорданов с реализирането на днешната инициативата у лишените от свобода се изграждат умения за дисциплинираност и самоконтрол, което кореспондира с ресоциализацията и успешното им реализиране в живота.

По-късно днес Павлова награди четиримата финалисти от ГДИН, които участваха в републиканското първенство по бокс, организирано от Спортната асоциация на МВР и проведено в спортен център „Пулев“. Това са служителите Стоян Димитров от затвора Пазарджик, Тихомир Павлов от затвора София, Венцислав Иванов от затвора Враца и Иво Стоянов от затвора Плевен.