Добрев с нокаутиращи думи: ПП да спрат да се правят на света вода ненапита! Всички видяха далаверите

делян добрев

„Промяната“ да спрат да се правят на света вода ненапита, защото всички видяха огромните далавери, които извършиха. Да престанат да се правят на Промяната. Те са, но в посока на по-лошо. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев, който последните месеци извади на показ скандалните газови сделки на кабинета „Петков“, ощетили с милиони държавата, обясни какво е имал предвид Бойко Борисов преди два дни, когато от ефира на бТВ изненадващо поиска оставката на енергийния министър Росен Христов.

„Нека припомним първо какво каза енергийният министър Росен Христов при изслушването в Народното събрание. Той каза, че след април, когато вече не получавахме газ от „Газпром“, сме купували пак руски газ през посредници, с 30% по-скъпо. И от това са се губели 200 милиона на месец. Аз това не само го казвах, аз се опитвах да го крещя направо. Защото има документи, които доказват тази далавера. И „Промяната“ да спрат да се правят вече на света вода ненапита, защото всички видяха през тези месеци огромните далавери, които извършиха. Тези 200 милиона лева загуба на държавата за месец всеки от нас ги е платил, без значение дали се отоплява на газ или не, защото тази цена на газа влиза в цената на всичко друго. Те са „промяната“, само че в посока по-лошо“, разясни подробно ситуацията Добрев.

Политическа шизофрения ли е обаче поведението на Бойко Борисов, който хем поиска оставката на Росен Христов, възмутен, че напада „Промяната“, хем обяви, че тайничко се е надявал разкритията на един от най-дейните му депутати, уличаващи бившите управляващи, да не са верни, попита водещият Георги Любенов.

„Възмутен беше, защото, ако забелязахте, същата вечер след изслушването на Христов, нито един от новинарските блокове не даде информацията от енергийния министър, който заяви, че това, което ние говорим последните шест месеца, е вярно. Никой не съобщи, че „Промяната“ са правили далавери с газа.

В момента, в който Бойко Борисов поиска оставката на енергийния министър, изведнъж тази тема стана много интересна и ето, вижте, вече два-три дни хората разбраха, че не ГЕРБ, а служебният кабинет, който е независим, който е арбитър, който е на президента Радев, казва: Да, в сферата на газа е имало далавери.

„Горката партия „Промяната“ в изречение, казано от Борисов, го разбирам по един-единствен начин – ирония. Защото бъдете сигурни, ние не ги съжаляваме, ние искаме да покажем на хората всичките им далавери“, добави Добрев.

Той посочи, че тази седмица още нещо е минало между редовете, незабелязано. А именно вчерашното изказване на президента Радев пред синдикатите, че заради „Промяната“ сме изгубили 1 милиард от сделката с външния дълг.

„Това е нещо, което ние също твърдим от три месеца. Асен Василев не изтегли дълг в началото на годината, когато лихвите бяха по 1-2 процента. Той остави служебният кабинет да го направи, но вече на 5 процента. Разликата в тези проценти е 1 милиард лева. За това Асен Василев носи лична отговорност“, каза още депутатът на ГЕРБ.

Преди него в студиото на Георги Любенов бе Калина Константинова, която не пропусна възможността да се изкаже по дежурните опорки за „кюлчетата и пачките“ на Бойко Борисов.

„Добре де, ама нали влязохте и претърсихте къщата му пред семейството му – къде са тия кюлчета и пачки, къде са чувалите? Нали две години управлявахте, къде са? Съдът се произнесе, че арестът е незаконен, а тези, които го осъществиха – Рашков и Петков, се кипрят в парламента, все едно нищо не е станало“, възмути се Добрев.

Вместо да изтегли дълг в началото на годината, когато лихвите бяха 1-2%, остави служебния кабинет да го направи на по-висок процент”, посочи Добрев.

„Всички партии са внесли законопроекти, с които предлагат компенсацията за горивото да е 1 лв. Реалистично би било от 1 февруари шофьорите да започнат да получават компенсации.

Въпросът е дали ще бъдат само за физическите лица. Ако бъдат само за тях, компенсацията ще е над 1 лев”, обясни депутатът.

„Смятаме, че трябва да има правителство на всяка цена. Готови сме на всякакви компромиси, но ако Промяната участват под каквато и да е форма, трябва да контроли, които да не им позволяват да правят далаверите, които правеха през последните месеци.

За да избегнем сценария на двойно увеличение на дълга в следващите 3 години, трябва да има редовно правителство.

В парламента има коалиция, която е за нови избори. Планът на Промяната е много ясен – от момента, в който видяха резултатите след вота, искат нови избори. Това е планът на „Възраждане”. Това вероятно е планът и на ДБ. И се опитват да прехвърлят отговорността за нови избори на някой друг.

Какъв вид правителство предлага ГЕРБ – правителство за 1, 2-3 месеца няма смисъл. Трябва правителство, което да управлява поне година.

България има милиарди средства за усвояване от ЕС и това безвремие не ни дава възможност да се възползваме от тях”, подчерта Делян Добрев.