ГРЪМ! Ива Митева заби шамар на Слави Трифонов, ударът ще се помни дълго време

ива митева

Трябва да спрем да търсим лидера и вожда, който ще ни спаси и оправи. Трябва да търсим експертите, можещите и знаещите хора, които разбират какво означава общо благо. За съжаление не виждам такава ситуация в 48-ото Народно събрание.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS бившият председател на 45-ото 46-ото НС от ИТН Ива Митева.

„С връщането на хартиената бюлетина се показва една непоследователност в действията на политиците. Идеята за машинно гласуване беше да се намали броят на недействителните бюлетини и мисля, че това се получи. На последните избори тези бюлетини бяха само 9 000, а на изборите 2017 година бяха 169 000. Няма никаква връзка между избирателната активност и гласуването с машини или бюлетини.

Това е доказано. Ниската избирателна активност се дължи на честотата на изборите, колкото по-често има избори, толкова повече пада активността. Това е нормална реакция на избирателя. Опасението ми е, че с връщането на хартиената бюлетина може да се върнат и старите практики“, прогнозира тя.

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обяви, че се разделя с „Има такъв народ“.

„Никога не съм била член на ИТН. Имах определени ангажименти за изборите и съм ги изпълнила. Дали ще бъда изкушена отново от политиката, само времето ще покаже“, коментира Митева бъдещето си.