Инфлация и чудо! Депутатите ядат кюфте за 1,28 лв. и пържола с гъби за 3,60 (СНИМКА)

заседание

Ежедневният хъс, с който депутатите коментират високата инфлация и спешното въвеждане на мерки за помощ на обеднелите българи, явно се сблъсква с привилегиите, които народните избраници с повече от 8 бона заплата ползват.

Инфлацията не засяга депутатския стол в Народното събрание, в който уморените от кавги депутати похапват на обяд.

Нагледно това илюстрира икономистът на КНСБ Любослав Костов след посещение в Народното събрание.

„Обикалям по парламента цял ден по разни срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна. Това е менюто днес. Май инфлация няма в тази сграда. Или поне не усещам“, сподели той във фейсбук.

Костов публикува и ценоразписа на менюто в депутатския стол.

Прословутото депутатско кюфте струва 1,28 лв. и е 75 грама. За сравнение – в момента доста по-малограмажната скара струва по над 1,80 лв. за бройка за обикновените българи.

Доста смущаваща е цената на свинската пържола – гарнирана с топено сирене и гъби вкусотията струва 3,64 лв. Ако трябва да си я купите от нароилите се будки със скара по всички квартали на София, същото това ще ви излезе поне 8-10 лева.

За 1,44 лв. депутатите могат да си вземат супа топчета. А за 1,37 лв. е таратора. Именно супите са от най-изгодните в стола на парламента. Работещите българи обаче плащат по над 4 лева за най-проста супа където и да е из тропс-къщите на София.

3,20 лв. пък е класическа гръцка мусака.

„Какво ще кажете утре всички да се нахраним тук“, пита в коментар под поста си Костов. В петък синдикатите организират голям протест в София.

Ниските цени в депутатския ресторант открай време дразнят хората, особено в сегашните времена, когато почти 80 процента от българите се чудят как да снабдят трапезата си с най-обикновени стоки. Нормално, данъкоплатците, които изкарват заплатите на народните избраници, се дразнят, че най-евтина се оказва храната тъкмо за хората с най-високи заплати в държавата.