Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Цъкат сензационни бомби в ЦСКА, готвят изненадващи промени

цска

ЦСКА подготвя раздяла минимум с двама футболисти още през зимната пауза, съобщава БЛИЦ. Става въпрос нидерланския защитник Мено Кох и за бразилеца Жеферсон. Двамата вече са били уведомени, че не попадат в сметките на треньора Саша Илич.

ЦСКА си е осигурил услугите на скандинавски защитник, който ще замени Кох.

Предстоящите промени са изненадващи, тъй като се очакваше „червените“ да съхранят състава си и да атакуват титлата напролет. Особено тази с Жеферсон, който е един от любимците на босовете. Предполагаше, че бразилецът ще остане до края на сезона и ще си тръгне през юни, когато договорът му изтича.

ЦСКА ще вземе минимум трима нови през януари. Освен въпросния бранител клубът има договорка с бразилски халф и отскоро с нападател, който ще замени Дауда Бамба.

За капитана Юрген Матай е пристигнала конкретна оферта. Ако тя бъде одобрена, ЦСКА ще остане без двата си нидерландски стълба в отбрана. Продажбата на Матай пък ще доведе до привличането на още един защитник освен скандинавеца.

Оферта в офиса на Гриша Ганчев има и за Иван Турицов. Припомняме, че преди година сърцатият „армеец“ беше искат от швейцарски тим, но изпратеното предложение беше отхвърлено от ЦСКА.

И за финал – в Борисовата градина обмислят да официализират завръщането на Стойчо Стоилов на работа в клуба. От една година той движи инкогнито селекцията на отбора, след като официално си тръгна при идването на Стойчо Младенов.

„Това го има като вариант. Под една или друга форма се подготвя новината, че Стоилов пак работи за ЦСКА“, съобщават източници.