Само в 7DniSofia.bg

Полицаи притеснени: С „Макаров“ от 50-те години с 16 патрона излизаме срещу група от 50 мигранти

payimage-559028

Полицаи в цялата страна се събраха пред районните управление, за да отдадат почит към загиналия си колега – сержант Петър Бъчваров. В столицата служителите на реда се събраха пред сградата на СДВР, предава Bulgaria ON AIR.

С едноминутно мълчание и включени светлини на полицейските автомобили полицаите в Бургас се преклониха през младши инспектор Петър Бъчваров.

Колегите на загиналия 32-годишен младши инспектор и в Хасково изразиха своята съпричастност към семейството му. И отново поставиха на дневен ред проблемите в системата.

„99% от полицията са въоръжени с пистолет „Макаров“ от 50-те години на миналия век. Не знам двама човека в патрул в гориста местност да излезе срещу група от 50 човека и да ги задържи с 2 пистолета по 16 патрона…“, заяви председателят на РС СФС МВР-Хасково, Владимир Даскалов.

Полицаи в цялата страна се събраха пред районните управление, за да отдадат почит към загиналия си колега – сержант Петър Бъчваров. В столицата служителите на реда се събраха пред сградата на СДВР.

С едноминутно мълчание и включени светлини на полицейските автомобили полицаите в Бургас се преклониха през младши инспектор Петър Бъчваров.

След трагичния случай служителите на реда настояват за законодателни промени.

„Повече правомощия на полицаите и по-големи наказания за самите извършители, каналджиите. Притеснени сме, нищо чудно да се повтори. Никой не знае кой излиза срещу тях. Всичките са 19-25-30-годишни младежи, мъже, никой не ги знае какви са“, допълни Владимир Даскалов.

Недоволство има и заради липсата на извънредно заплащане за командированите на границата с Турция.