Само в 7DniSofia.bg

ГОРЕЩО! Министър Стоянов с последни данни: Проговори оцелелият военен след трагедията

димитър стоянов

Министърът на отбраната Димитър Стоянов разкри подробности около трагедията на границата на извънреден брифинг пред ГПУ-Елхово.

Припомняме, че при престрелка в района на село Голям Дервент загина граничният полицай Петър Бъчваров. Той бил наряд заедно с военнослужещ, който успял да се прикрие и е невредим.

„Реално той е прикрил нашата граница, след като се е прикрил зад моторното превозно средство, е произвел изстрели в посока от където се е стреляло от турска страна. Той е действал изключително професионално. Срещнах се с него, говорих с него, чувства се добре.“, това заяви министър Стоянов.

По думите на униформения те са видели проход в охранителното съоръжение, след това граничният полицай е слязъл да провери. В момента, в който военният служител е слязъл от превозното средство, тогава проехтява изстрел и пада колегата му от гранична полиция. Тогава военният се е прикрил зад гумата на превозното средство и е произвел изстрели.

„Имаме точни и ясни инструкции кога и как да се действа с оръжие. Всичко трябва да бъде съизмеримо. Не може отсреща да стои майка с деца. Военните са подготвени, това не подлежи на коментар“, каза още той.

Министърът уточни още, че изстрелите от турска страна са били няколко.