Само в 7DniSofia.bg

Сачева ексклузивно след срещата с ,,Промяната“, разкри големия проблем: Различава се казаното!

сачева

Основният ни спор с ПП е около параметрите на бюджета и какво можем да си позволим със средствата от данъчните постъпления и БВП.

Представеното от Василев не среща подкрепа от външните експерти и се различава от казаното на МФ и БНБ. Това коментира за „Твоят ден“ Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите ѝ експертите на двете партии ще обсъдят финансовото положение на страната. „Срещата с ПП беше съвсем първоначална, на нея обсъдихме основните виждания на двете парламентарни групи. Не останахме с впечатления да са се запознали достатъчно детайлно с програмата ни. Апелираме към по-всеобхватен подход към всички политики. Част от 16-те точки на ПП звучат много добре, но нямат обосновка“, заяви тя.

Според нея ГЕРБ ще направи всички опити за реализация на мандата. „Няма причина, ако не получим подкрепа за първия, ние да дадем подкрепа за втория мандат. Ако имаме сходство в програмите и разлики във финансовата политика, няма причина да се търсят игри в подкрепите за различните мандати“, уточни депутатът.

Сачева съобщи, че ГЕРБ ще помести предложния за промени в Наказателния кодекс.