Почерня от протестиращи пред Министерството на земеделието! Министърът хвърчи да говори с тях

payimage-558728

Членове на „Националното сдружение на българските лозари“ излязоха на протест пред Министерството на земеделието, предава Novini.bg.

Те изразиха недоволство от политиката на ведомството, която определят като неадекватна и непрозрачна, и от липсата на дългосрочна визия за сектора.

Страдаме от безконтролен внос на чуждо грозде в България, заявиха протестиращи. Трябва да има ясна политика за години напред, с краткосрочни и дългосрочни цели, както и да се направи нов лозарски регистър. Искаме ясни правила и те да важат всички, посочиха недоволните лозари.

Земеделският министър Явор Гечев слезе при протестиращите. Той обясни, че според действащото законодателство няма как да се забрани вносът, а това може да стане само след законови промени.

По време на разговора с тях той обеща, че до края на деня на сайта на Министерството на земеделието ще бъдат пуснати всички ставки за всички култури и всички животни. Той подчерта, че служебното правителство изпълнява гласувания от кабинета „Петков“ бюджет и тази година са повишени ставките само на лозарите.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории