ГРЪМ! Борисов обяви страховито недоразумение с ПП, Атанасова разкости Сабрутев и Хазарта!

десислава атанасова бойко борисов

Партия ГЕРБ дава извънреден брифинг от централата на партията по най-горещите за обществото теми.

Събитието е по повод връщането на хартиените бюлетини и машинното гласуване.

„Много съм щастлив, че съюзите, в които ние участваме, бяха подкрепени от огромно мнозинство“, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

„Четворна коалиция, подкрепяща членството ни в Евросъюза“, отбеляза той по повод партиите, подкрепящи членството ни в тези съюзи.

Борисов очерта няколко ключови гласувания в парламента от последните дни, при които са се очертали ясни коалиции – за антикорупционното законодателство и помощта за Украйна. Според него е обезпокоително поведението на „Продължаваме промяната“ в тези гласувания.

„Втората част на ескадрилата за Ф-16. Огромна коалиция, 161 депутата за, отново лидирана от ГЕРБ. Тук отново буди недоумение. При евроатлантическите ни партньори това вече е тема – от ПП са 33, които подкрепят, от 53“, посочи Борисов.

Той изтъкна: „Против – Асен Василев. Хубава работа! Този, който заплашваше с „Магнитски“. И аз имам обяснение за това“.

Според него е много интересно как ще реагират на това от „Демократична България“, които са считали ПП за евроатлантически ориентирани. „Резултатите от гласуванията будят страховито недоумение в много техни поддръжници до момента“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Десислава Атанасова изброи кои са гласувалите „въздържал се“ от ПП за самолетите Ф-16: „Калина Константинова, вицепремиер в предишното правителство. Бойко Рашков – борецът с мафията, със задкулисието, Венко Сабрутев, повечето сигурно не знаете кой е – топ енергетик на ПП. И две знакови лица – отцепникът Радостин Василев и депутатът Христо. Това е промяната!“.

„В момента съмнението в машините е колосално. Да внесеш машините на Мадуро, които цял свят знаят как се манипулират, да внесеш неговите специалисти, да излиза на екрана, че дневникът е подправен, колко пъти ги ловихме – не знаят къде се намират“, коментира Борисов.

„Затова немският конституционен съд каза че не вярва на машините. Не вярва и ДБ. Не вярваме и ние“, заяви той.

Той посочи защо ГЕРБ са подкрепили връщането на хартиената бюлетина: „Защо ходихме да купуваме машините на Мадуро? Българският IT секторът е един от най-развитие, произвеждаме софтуер за цялата автомобилна промишленост. Защо държавата не пусне един конкурс за производство на машини български? Касовите апарати се произвеждат в България, те са по-сложни от тези машини“.

„Затова предложихме смесеното – докато не върнем доверието в машините“, добави той. „На практика ДБ и ние сме на едно и също мнение“, каза ще той.

Борисов увери, че ГЕРБ не бързат за изборите, а са подкрепили БСП, както те са ги подкрепили за избора на председател на НС, за да надделее разумът.

„Защо така Асен Василев се дърпа от гласуванията. Ние милиарди сме дали на Русия и сме ги подпомогнали. Безпощадни факти. Това е НСИ, там пише всичко – милиарди долари“, каза той.

„Затова ги е страх да гласуват. Защото руснаците гледат и всеки, който е блажил пръсти, бият през тях. Затова тези символни гласувания – срещу въоръжението, срещу самолетите, срещу , срещу…“, посочи Борисов и добави: „Самата г-жа Нинова каза, че Кирил Петков е излъгал Зеленски“.