,,Промяната“ е на колене! Биков ги разкри: Искат да заложат 10 млрд. повече в бюджета!

Тома Биков

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков коментира пред Нова тв решението да се даде оръжие на Украйна. „Парламентът даде много широко поле за действие на правителството, служебното и редовно. Тази политика би могла да придобие и друг характер. Парламентът няма как да каже какви оръжия да дадем и какво да замине за Украйна.“

„Дадохме знак, че демонстрираме политическа воля да участваме в съюзите в които участваме“, категоричен е Биков.

„16-те точки на ПП могат да се разделят, част от тях са изпълнени – компенсационните, ще подкрепим и в зала антикорупционния им закон. Други точки обаче са свързани с много сериозни пари. Нашите изчисления водят до това, че 10 милиарда се залагат повече в бюджета и тези пари ще се мултиплицират. Готови сме на разговори“, каза Биков.

Тези точки не решават въпроса с инфлацията, категоричен е Биков с уговорката, че първият мандат не е започнал. Може да се разговаря и за втория и трия мандат, но какво ще се е променило тогава, попита Биков.

Не сме изцяло подготвени за изцяло машинно гласуване. То беше прието на принципа юруш на маслините, обясни позицията на ГЕРБ Биков. Дори самата изборна администрация не била готова за машините.