Спор разгорещи ефира! Цонев затапи водеща на Нова тв: Преди мълчахте, сега говорите такива неща?!

Йордан Цонев

Йордан Цонев влезе в остър вербален сблъсък с водещата на „Здравей, България“ Мира Иванова.

Тя опита да предизвика Цонев по темата с връщането на хартиените бюлетини. „Вие преди бяхте „за“ машините, даже мога да ви изкарам какво сте казвали, а сега искате връщането на хартиената бюлетина, въпреки много недействителни гласове“, поде Иванова.

Цонев обаче набързо я постави на мястото й, казвайки й че когато се види, че един модел не е успешен, трябва да се промени.

„Преди не ме питахте за недействителните бюлетини, мълчахте си за всичко, а сега говорите такива неща“, скара й се Цонев, а това накара Иванова да замълчи.

Виктор Николаев не се намеси по никакъв начин в диалога между двамата.

„Нашите избиратели свикнаха с машините, на всички избори с машини – подобряваме нашия резултат. Ние искаме машини, но не искаме тези машини, защото този софтуер лесно се манипулира. Ние бяхме най-потърпевши от бюлетините, искаме машини, но не тези машини. Искаме машини, които броят бюлетините. Щом машината поеме бюлетината значи тя е правилно попълнена, не може да се драска повече върху нея“, добави той,

По думите му те ще се стремят да се премахнат невалидните бюлетини.

„Ще се стремим изборният процес да стане честен“, категоричен е той.

„Не сме водили никакви разговори освен тези с г-н Плевнелиев и г-н Паси. Те обаче не бяха разговори за коалиция, а принципни, за да се види коя партия къде стои. Когато първата партия получи мандат, трябва да каже какво правителство си представя и да ни покани на разговори“, каза Цонев.

По думите му хипотезите пораждат безсмислени реакции.

Цонев тълкува вота на гражданите, че искат коалиция:

„Те искат кабинет, но не само от една политическа партия. Решаването на всички кризи, минава през решаването първо на политическата. ДПС ще говори с всеки, който ни покани. Няма да поставяме червени линии и ще даваме конструктивни предложения. И с първия, и с втория ще подходим еднакво. Неофициална подкрепа няма да дадем на никого. Трябва да сме официално поканени, да видим около какво бихме се обединили и т.н.“, каза той.

„Ако първите два мандата не се реализират, третия мандат си го представям като антикризисен кабинет, който да е с кратък хоризонт. Той трябва да приеме важните закони, бюджети, законите за ПВУ“, каза той и добави, че ДПС иска да има кабинет.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории