Прокуратурата погна Нинова! Получи втора призовка да се яви на разпит: Вече ме принуждават…

корнелия нинова

Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити от прокуратурата. Това съобщи лидерът на БСП по време на кратък брифинг. Само преди няколко дни Нинова и членове на партията получиха призовки по сигнал на Кирил Добрев, че не е бил допуснат на вътрешно партийна среща, както и че трябва да предадат книжа и стенограми от въпросната среща. Още тогава лидерът на БСП отказа да се яви, а прокуратурата сега е задействала следваща стъпка – принудително довеждане.

По думите на Нинова извикани на разпит са преброители в Националния съвет на БСП. “Вече ме принуждават за пореден път аз да връчват призовки на членове на БСП за разпит. Няма да изпълня и това указание”, категорична бе тя, като поясни, че в закона има текст, който гласи, че работодател може да връчва призовки. “Председател на партия, не е работодател”, заяви Нинова. От БСП са сезирали посланиците на европейските държави, предстои да сезират и Инспекторат на Висшия съдебен съвет.

Тя заяви, че след срещата с главния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор” по нито един от зададените от тях въпроси. “Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП”, коментира Нинова и заяви: “Няма да стане така! Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене”. По думите й жалбите са подадени от Кирил Добрев “и стигат винаги до един и същ прокурор”.