Синът на Стефан Данаилов сбъдна последното му желание

Stefan Danailov <br /> Стефан Данаилов

Синът на Стефан Данаилов Владимир изпълни последното желание на знаменития си баща. Данаилов-младши е сложил кръст на гроба му малко преди Голямата задушница в събота, което съвпада с третата годишнина от кончината на Мастера. Красиво изработеното разпятие е последното желание на актьора, но изработката му отнела доста време.

„Когато баща ми започна да боледува, с него непрекъснато говорихме за вярата човешка, за Бог, за просветлението. Не знам дали нашият разговор му повлия, или всъщност той винаги е бил вярващ човек и рядко е говорил с хората на тази тема. Именно това ме накара да сложа кръста на паметника му. Това беше последното му желание“, каза д-р Владимир Данаилов, цитиран от „България Днес“.

„Когато си бях в България, избрах кръста, разгледах макета и посочих и място на паметника, който да се случи до Народния театър. Доста неща свършихме през лятото“, каза Данаилов и допълни, че баща му много му липсва.

„Сънувам го и се старая да не го разочаровам с нито едно свое действие. По цял ден съм на лекции и работа, уча много усърдно и искам да изпълня мечтата му нашият род да има доктор Владимир Данаилов“, каза още Владимир.

Мастера бе погребан до съпругата си Мария в Боянските частни гробища.

„Мислих да предложа на сина й Росен да сложим кръст и на нейното покойно място, но всъщност той си решава“, смята Данаилов.

„Още помня едни от последните думи на вуйчо, които бяха: „Събирайте се до три години от смъртта ми. После – който каквото иска“, сподели пред вестника и племенницата на Ламбо – режисьорката Росица Обрешкова.

Жената, която е близко до сърцето на Данаилов в годините – Ирен Кривошиева, също винаги се насълзява, когато си спомня за любимия мъж.