Роми потрошиха четири автобуса в София, пострадал е водач. Замеряли полицаите с камъни

r-945-540-avtobus-79

Четири автобуса по линия 79 са били потрошени от вандали в столичния квартал „Христо Ботев“ в понеделник. При нападението е пострадал един шофьор. Това съобщи за „Телеграф“ председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Той допълни, че подобна проява на агресия е имало и с рейс по линия 1, пътуващ до село Кокаляне.

Контрера обясни, че двете нападения са станали безпричинно.

„Миналата седмица е имало разправия заради дете, което се ударило в автобус. Водачът не е бил виновен, защото то е изскочило изведнъж на пътя. Явно това ги е накарало“, обясни председателят на транспортната комисия към СОС.

По думите му нападателите са били употребили алкохол и наркотици. Той поясни, че са били извикани полицейски екипи, които обаче не са успели да овладеят ситуацията. Решението е било да се спрат автобусите в квартала и превозните средства да го заобикалят.

„Поискал съм от СДВР не просто да изправи пред закона хулиганите, но и да проведе незабавно специализирана полицейска операция в квартала за респектиране на криминалния контингент. Така заради счупен прозорец настоявам да бъде претръскан целия контингент от наркопласьори, лихвари, джамбази и прочие лауреати на НК“, обяви в страницата си Контрера.

Общинският съветник подготвя и доклад за смяна на маршрута на автобусна линия 79.

„Щом трошат рейсовете и нападат шофьорите, остават без градски транспорт. Писна ми, предполагам и на вас ви е писнало!“, заключи Контрера.